نوشته شده توسط : ati

مهار ترانشه و خاکریز در حال فرسایشبا استفاده از سیستم میخکوبی

خلاصه
میخکوبی خاك یک روش تسلیح در جاي خاك است که در دو دهه اخیر براي حفظ دیوارهاي حفاري و ایستایی شیبها به صورت روز افزون به می باشد. در davis کار می رود.روش هاي طراحی که مورد استفاده قرار گرفته در اروپا عمدتا روش آلمانی و روش فرانسوي ودر امریکا روش حالت کلی این روشها از جا در آمدگی میخ و پایداري کلی دیوار میخ کوبی شده را کنترل میکنند. در این مقاله براي پایداري شیب هاي موجود و یا در حال گودبرداري از روش نیلینگ استفاده گردیده است. این روش شامل نصب آرماتورهاي فولادي در فواصل نزدیک که متعاقبا توسط دوغاب سیمانی پوشانده خواهد شد، می باشد نیلینگ براي اجراي سازه هاي محافظ موقت و دائم قابل استفاده می باشد. در راستاي استفاده موثر از خاك مسلح ، استفاده از روشهاي جدیدتري نظیر مهار بندي خاك و میخکوبی خاك معمول شده است . سیستم هاي مهاربندي و میخکوبی خاك جهت پایدارسازي و نگهداري سازه هاي خاکی طراحی می شوند، تا توسط المانهاي کششی ، تغییرمکانهاي سازه را محدود نمایند. اساس طراحی این عناصر بر مبناي انتقال بار از طریق اصطحکاك یا چسبندگی در ناحیه فصل مشترك خاك و مصالح تسلیح می باشد. از مزایاي اجراي این سیستم ها ، امکان پایدار سازي دیوارهاي خاکی بزرگ ، در زمان کوتاه و با مراحل اجرایی کمتر نسبت به سایر روشها و با مصرف کمترین هزینه می باشد. استفاده از این سیستم ها در سازه هاي خاکی که شرایط اجراي این سیستم ها را دارند ، مستلزم یک تخمین دقیق از دوام و پایداري اجزاي سازه در دراز مدت می باشد. اساس این سیستم بر مبناي کاربرد مصالح تسلیح کششی در ناحیه مقاوم خاك می باشد که در فاصله کمی نسبت به یکدیگر قرار گرفته اند .سیستم هاي میخ کوبی شده قابلیت تحمل بارهاي قائم استاتیکی و دینامیکی را دارا می باشند .از اینرو می توان از این سیستم جهت ساخت کوله پلها استفاده نمود .همچنین می توان از این سیستم جهت پایدارسازي و تعمیر سازه هاي خاکی موجود نیز بهرهبرد .در سیستم هاي میخ کوبی شده، مصالح تسلیح عموماً از میلگردهاي فولادي که قابلیت تحمل نیروهاي کشش و تا اندازه اي برشی را دارند تشکیل شده است.


واژههاي کلیدي:

نیلینگ ، میخکوبی خاکریز و شیروانی هاي خاکی ، خاك مسلح

نویسندگان :

محمدخیام  ، الیاس بهمقام

 

اولین کنفرانس ملی عمران و توسعه ایران (1390)

 

برای دانلود به ادامه مطلب بروید



:: بازدید از این مطلب : 2428
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 شهریور 1395 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : ati

معرفی و کاربرد بتن همکریت (بتن دوستدار محیط زیست)

خلاصه
بتن همکر یت یک نوع مصالح ساختمانی منحصر به فرد و پایدار (دوستدار محیط زیست)براي ایجاد دیوارهاي عایق و لایه ها ي عا یق در سقفها و م ی ( HB) و ی ک چسباننده آهک ی خاص ( HF) کفها می باشد . این مصالح ترکیبی از مصالح دانه اي تهیه شده از ساقه گیاه شاهدانه صنعتی را می دهند که می تواند براي احداث ساختمانهاي با Bio-composite باشد. ا ین دو جزء با هم و در حضور آب تشکیل مصالح ساختمانی خواص عایق کار ي آکوستیکی و حرارت ی بالا و ایجاد یک محیط بهداشتی سالم کار و زندگ ی به کار رود . بتن همکریت در زمره پایدارترین مصالح ساختمانی بهداشتی می باشد .مصالح دانه اي تهیه شده از ساقه گیاه شاهدانه صنعتی به دلیل اینکه در یک فرآیند شبیه به تنفس ، دي اکسید ردپاي (Ecological footprint) وکاهش CO کربن را جذب و اکسیژن آزاد می کنند، این موضوع اثر مثبتی در کاهش گاز گلخانه 2 بوم شناختی انسان در محیط زیست دارد. را جذب می کند. کاهش دي اکسید کربن تنها مزیت همکریت نیست،بلکه این مصالح مزایاي CO بتن همکریت در طی فرآیند گیرش نیز 2 دیگرزیست محیطی نیزدارد،به عنوان مث ال این مصالح به میزان صددرصد تجدید شونده است و درصورتیکه ساختمانی که با همکریت احداث گردیده ،تخریب یا برچیده شود،نخاله هاي دیوار وسقف آن می توانند به عنوان تقویت کننده خاك،روي زمین هاي کشاورزي پخش گردند . بتن رادر هر متر مکعب دیوار حبس کرده ویکی از با ارزش ترین مصالح ساختمانی براي ایجاد ساختمانهاي پایدار co همکریت تقر یبا 110 ک یلوگرم 2 زیست مح یطی می باشد. این بتن از مواد تجدید شونده تشکیل شده و اختلاط آن در محل صورت گرفته و ضمن بالا بردن سرعت ساخت وساز ،سطوح بالا یی از عا یق کار ي،نفوذ ناپذ یري در برابر هوا و بخار را ارائه دا ده و ضایعات ونخاله هاي ساختمانی آن نیز به حداقل (حدود صفر ) م ی رساند. بتن همکریت ،به دلیل دانسیته کمتر ،هزینه هاي حمل ونقل واجراي کمتري داشته وبه جهت خصوصیاتی از قبیل عایق بودن صوتی وحرارتی ومقاومت بالا در برابر آتش سوزي و .... مصرف سوخت هاي فسیلی براي گرمایش وسرمایش ساختمان ها را به حداقل رسانده و با وجود ویژگی هاي زیست محیطی خاص ،محیط سالم تري براي کار وزندگی فراهم می نماید.


کلمات کلیدي :

بتن ، مصالح دانه اي ، عایق کاري آکوستیکی و حرارتی ، دوستدار محیط زیست

نویسندگان :

محمدخیام  ، الیاس بهمقام

 

اولین کنفرانس ملی عمران و توسعه ایران (1390)

 

برای دانلود به ادامه مطلب بروید



:: بازدید از این مطلب : 1944
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 شهریور 1395 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : ati

عوامل موثر در حمل و نقل ریلی با ارتقاء کیفیت خطوط ریلی افزایش ایمنی و کاهش سوانح

خلاصه
در مقاله حاضر سعی بر این شده است که کاستی ها و ناکارآمدي هاي موجود در سیستم حمل و نقل ریلی مطرح و با ارائه راهکاري مناسب در جهت بهبود هر چه بیشتر خطوط و ابنیه فنی موجود ، سیستم ریلی بی خطر و پر سرعتی را داشته باشیم . البته شایان ذکر است که در این میان با بکارگیري افراد مجرب و کارآزمود ه و استفاده از دانش و تجربه آنان می تواند بسیاري از مشکلات را مرتفع نمود . عوامل متعددي در ارتقاء کیفیت خطوط وجود دارند که از جمله می توان به عوامل محیطی ، هندسه خط ، شرایط جوي و غیره اشاره نمود که در صورت توجه به این موارد که هریک به تنهایی نقش به سزایی در امنیت و افزایش ایمنی دارند، می توان  بستري با کیفیت مناسب و خطوطی با سرعت بالا داشت. با توجه به قدمت چندین ساله راه آهن و در اثر تغییرات چشمگیر آب و هوایی در مناطق مختلف و نیز افزایش تردد وسایط نقلیه آب از آنها عبور نمی کرد، ولی امروزه سیلاب با دبی بالا از این پلها عبور می نماید تمهیداتی جهت عبور بی خطر سیلاب و رسوبات از این پلها پیش بینی و اجرا گردد که در طی سالهاي اخیر مشکلات فراوانی در نگهداري و سیر قطارها بوجود آورده است در صورتی که شاید چند دهه قبل به عنوان یک پل معمولی بود و در برابر عبور آب و سیلاب مشکل چندان اساسی نداشته است .


کلمات کلیدي :

سیر و حرکت ، ارتقاء کیفیت ، خط و ابنیه فنی

نویسندگان :

محمدخیام  ، الیاس بهمقام  سیدرضا سید طباطبائی

 

اولین کنفرانس ملی عمران و توسعه ایران (1390)

 

برای دانلود به ادامه مطلب بروید



:: بازدید از این مطلب : 1884
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 شهریور 1395 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : ati

بررسی عملکرد جداگرهاي لرزه اي LRB در کاهش پاسخ لرزه اي سازه ها براساس شاخص های خرابی

خلاصه
جداسازي پایه یکی از روش هاي مهم در مقاوم سازي لرزه اي سازه ها ست که در سال هاي اخیر به طور چشمگیري در حال گسترش می باشد. در کاهش میزان خرابی ساختمان هاي بتنی بر اساس تحلیل و SAP 8 و 12 طبقه بتنی با قاب خمشی در دو حالت گیردار و با جداسازي پایه با نرم افزار 2000 ، باشد. بدین منظور مدل هاي سازه اي 4  و با کمک رکوردهاي مختلف زلزله تحلیل هاي تاریخچه زمانی براي حالت هاي گیردار و IDARC Ver طراحی شده و سپس با نرم افزار 7 جداسازي شده انجام شده است. نتایج نشان داده که با استفاده از جداسازي پایه مقدار شاخص خرابی سازه به میزان چشمگیري کاهش می یابد. همچنین میزان تشکیل مفاصل پلاستیک نسبت به حالت گیردار کمتر بوده و تغییر مکان طبقات نیز کاهش یافته است.

کلمات کلیدي:

مقاوم سازي لرزه اي، جداسازي پایه، شاخص هاي خرابی

نویسندگان :

کوثر یزدان نجاد

 

اولین کنفرانس ملی عمران و توسعه ایران (1390)

 

برای دانلود به ادامه مطلب بروید

 



:: بازدید از این مطلب : 2285
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 شهریور 1395 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : ati

زمین لرزه هاي القائی ناشی از سدها

خلاصه
در سال هاي اخیر تعداد قابل توجهی سد در کشور ساخته شده و یا در حال احداث می باشد. ارزیابی اثرات این سدها در وقوع زلزله هاي القائی و فعالیت انسانی ایجاد می شود و در شمار زمین لرزه هاي تکتونیکی قرار می گیرد. کاهش مقاومت سنگ ها در اثر جذب آب، گسترش ترك ناشی از نفوذ آب و افزایش فشار آب مخزن، تغییر تعادل وزنی در پوسته زمین ناشی از وزن زیاد مخزن و کاهش اصطحکاك در ناحیه شکست تحت تاثیر فشار آب مخزن از جمله علل ایجاد زلزله القائی در سدها می باشد. البته بدیهی است که احتمال وقوع زمین لرزه ها به فعالیت هاي تکتونیکی در محل، دوري یا نزدیکی به مراکز زلزله هاي قبلی، سابقه زمین لرزه در محل و مشخصات سد بستگی دارد.

کلمات کلیدي:

سد ها، زمین لرزه القائی، آبگیري مخازن

نویسندگان :

کوثر یزدان نجاد

 

اولین کنفرانس ملی عمران و توسعه ایران (1390)

 

برای دانلود به ادامه مطلب بروید



:: بازدید از این مطلب : 1889
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 شهریور 1395 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : ati

آنالیز ارتعاشات آزاد یک صفحه مستطیلی کامپوزیتی سه لایه متقارن بوسیله تئوري تغییر شکل برشی مرتبه سوم (TSDT)

خلاصه
ارتعاشات صفحات همواره مورد توجه مهندسین و صنعت بوده است. صفحات ایزوتروپ و کامپوزیت به دلیل داشتن قابلیتهاي فراوان از جمله مهمترین اعضاي سازه اي می باشند با توجه به اهمیت و پیچیدگی، بررسی رفتار دینامیکی، ارتعاشات آزاد و محاسبه فرکانس طبیعی آن مد نظرمی باشند. در این تحقیق به بررسی تحلیلی ارتعاشات آزاد یک صفحه مستطیلی کامپوزیت با لایههاي از نوع کربن- اپوکسی پرداخته ایم که با استفاده از تئوري تغییر شکل MATLAB  براي بدست آوردن راه حل تحلیلی و با اعمال اصل همیلتون و حل معادلات دیفرانسیل مربوطه توسط نرم افزار (TSDT) برشی مرتبه سوم با توجه به مشخصات لایه ها، تعداد و ضخامت آنها، فرکانس طبیعی صفحه را در حالت چینش ( 0و 90 و 0) لایه ها ارائه می دهد. همچنین به منظور اقدام به محاسبه فرکانسهاي طبیعی و یافتن شکل مودها براي صفحه ، ANSYS اطمینان از صحت نتایج مربوط به فرکانس طبیعی، به MATLAB کردهایم و با نتایج حاصل از نرم افزار کمک نرم افزار مقایسه گردیده است.


کلمات کلیدي:

صفحه کامپوزیت، ارتعاشات آزاد،فرکانس طبیعی، تئوري تغییر شکل برشی مرتبه سوم

نویسندگان :

یعقوب فرزان ، سعید جواهرزاده ، پیمان شهریاري

 

اولین کنفرانس ملی عمران و توسعه ایران (1390)

 

برای دانلود به ادامه مطلب بروید



:: بازدید از این مطلب : 2617
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 شهریور 1395 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : ati

روشی براي شناسایی عوامل موثر بر مقاومت در برابر لغزندگی رویه هاي آسفالتی

خلاصه
یکی از مهمترین خصوصیات روسازي ها در ارتباط با ایمنی راهها، مقاومت در برابر لغزندگی آن ها است. این امر در شرایط بارندگی از اهمیت زیادي برخوردار بوده و در کاهش تصادفات ترافیکی نقش موثري اعمال می کند. مقاومت در برابر لغزندگی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد که در این مقاله، روشی براي شناسایی این عوامل بر پایه مدل هاي آماري ارایه و نقش هر یک در افزایش یا کاهش این خصوصیت بررسی شده است.


کلمات کلیدي:

روسازي راه، مقاومت در برابر لغزندگی، تصادفات ترافیکی، رگرسیون، مدل سازي

نویسندگان :

محمد حسن میرابی مقدم ، علی اکبري

 

اولین کنفرانس ملی عمران و توسعه ایران (1390)

 

برای دانلود به ادامه مطلب بروید



:: بازدید از این مطلب : 2022
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 شهریور 1395 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : ati

استفاده از روش جریمه داخلی در حل مسائل غیرخطی بهینه سازي سازه ها

خلاصه
در مسائل مربوط به تعادل سازه ها یافتن نقطه کمینه از اهمیت خاصی برخوردار است.در این نقطه سازه کمترین انرژي جذب شده نسبت به سایر حالات ممکن را دارد و تعادل پایدار سازه تنها در این نقطه رخ می دهد.لیکن در حین اینکه سازه به دنبال  یافتن نقطه اي به منظور داشتن کمترین انرژي ممکن است,باید قیدهایی که تحت آن قرار دارد را ارضا نماید.در این حالت ممکن است سازه مینیمم مطلق انرژي خود را به دلیل حضور قید و یا قیودي نتواند اختیار نکند و معمولا نقطه مینیمم بر روي قید قرار می گیرد.از این رو مسائل بهینه سازي مقید نسبت به مسائل بهینه سازي نامقید به دلیل آنکه سازه همواره تحت قیودي به منظور پایداري قرار دارد از اهمیت بیشتري برخوردار هستند.مسائل بهینه سازي که اکثرا با آنها مواجه مشویم مسائل غیر خطی هستند.در این مسائل 2 حالت به منظور حل کلاسیک ممکن است پیش آید.چنانچه نقطهابتدایی که براي حل در نظر گرفته می شود قیود را ارضا نماید و سپس به یافتن نقطه بهینه پرداخته شود از روش جریمه داخلی استفاده می شود و در غیر این صورت از روش جریمه خارجی استفاده می شود.به طور کلی به منظور حل کلاسیک مسائل بهینه سازي غیرخطی بهینه سازي به روش جریمه داخلی, تابع جریمه داخلی در نظر گرفته میشود و همچنین یک ضریب که میزان اثر آن را در نظر می   گیرد با اضافه کردن تابع جریمه داخلی ضرب شده در ضریب آن ,به تابع اولیه یک تابع جدید حاصل می شود. تابع جدید را با  استفاده از روش هاي بهینه سازي غیر مقید مانند گرادیان مزدوج 1 , روش نیوتن و یا شبه نیوتنی و... به کمینه سازي آن پرداخته می شود. در این مقاله سعی شده است ابتدا به مفاهیم ومعرفی 2 تابع رایج جریمه داخلی پرداخته شود و پس از شرح کامل به حل یک مثال عددي با استفاده از روش گرادیان مزدوج پرداخته شود و در نهایت نتیجه حل عددي با حل تحلیلی  مقایسه شده است.


کلمات کلیدي:

بهینه سازي,غیرخطی,جریمه داخلی,گرادیان مزدوج

نویسندگان :

محمد مهدي نیکی رشیدي ، محمد جواد نیکی رشیدي

 

اولین کنفرانس ملی عمران و توسعه ایران (1390)

 

برای دانلود به ادامه مطلب بروید



:: بازدید از این مطلب : 3188
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 شهریور 1395 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : ati

بهسازي لرزه اي قاب خمشی بتن مسلح با استفاده از میانقاب شاتکریتی

خلاصه
میانقابهاي مصالح بنایی به دلایل معماري و همچنین سازه اي به صورت گسترده اي در ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند .بهبود عملکرد لرزه اي ساختمانها نیازمند ارزیابی دقیق نقش میانقابها در پاسخ سازه نسبت به بارگذاري وارده میباشد .قابهاي بتن مسلح همراه با میانقاب مصالح بنایی یک سیستم سازه اي معمول در نقاط مختلفی از جهان می باشند .چنانچه میانقابها به صورت صحیح در بین قابها توزیع شوند و در طراحی به صورت معقول در نظر گرفته شوند، می توانند تأثیر مفیدي بر پاسخ لرزه اي سازه داشته باشند .در این تحقیق به بررسی اثر میانقاب مصالح بنایی بر پاسخ لرزه اي یک قاب بتنی با تحلیل پوش- اور پرداخته شده است. استفاده گردید. با ارزیابی صحت مدلسازي، یک قاب بتنی با میانقاب آجري غیرمسلح مدلسازي شد تا ABAQUS براي مدلسازي قاب و میانقاب بنایی ازنرم افزار اثر این میانقاب بر عملکرد لرزه اي ساختمان مورد بررسی قرار گیرد .سپس این ساختمان با پوشش بتنی تقویت شده و اثر تقویت بر عملکرد لرزه اي ساختمان مورد ارزیابی واقع شد،نتایج به دست آمده با یکدیگر مقایسه گردیده و ملاحظه گردید که تقویت با شاتکریت تاثیر خوبی بر مقاومت و سختی سازه دارد.


کلیدواژگان:

قاب بتنی، میانقاب بنایی، شاتکریت،آباکوس

نویسندگان :

رضا فضلی ،موسی مظلوم

 

اولین کنفرانس ملی عمران و توسعه ایران (1390)

 

برای دانلود به ادامه مطلب بروید



:: بازدید از این مطلب : 2118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 شهریور 1395 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : ati

تاثیر نمک سولفات سدیم بر مقاومت برشی خاك هاي ریزدانه

خلاصه
با توجه به گستردگ ی آبها ي شور در سطح زم ین، همواره این احتمال وجود دارد که خاکها تحت تأثیر آبهاي شور قرار گرفته و کیفیت آنها تغییر یابد. مواد ش یمیایی ناش ی از ش یرابۀ محلهاي دفن زباله و یا مواد زائد ناشی از کارخانجات از جمله عوامل دیگري هستند که م ی توانند باع ث تغییر خواص ژئوتکنیکی خاکها گردند. تغییر در خواص برشی خاکها می توانند باعث ایجاد تغییراتی در طراحی پی هاي متکی بر خاکهاي آغشته به مواد شیمیایی شود . بنابراین شناخت رفتار و عکس العمل خاکها تحت تأث یر محلولهاي مختلف می تواند در طراحی ها و تصمیم گیري صحیح موثر واقع شود. در ا ین تحق یق تأث یرنمک سولفات سد یم بر روي خصوصیات مقاومت برشی خاك هاي رسی مورد بررسی قرار گرفته است . بد ین منظور با نمون ه ها ي ،CH و CL 3 و 10 درصد وزنی به دو نوع خاك رسی با طبقه بند ي ، 1 ، 0,5 ، افزودن مقاد یر مختلف نمک سولفات سد یم شامل 0 آزمایش م صنوعی ساخته شدند. به منظور تعیین دقیق ویژگیهاي شیمیایی نمونه ها، آزمایش تجزیه شیمیایی و تعیین مشخصات شیمیایی نمونه مورد انجام گرفت. سپس ،((PH ،EC)) تع یین آن یون ها و کات یون هاي موجود در عصاره اشباع، اسیدیته، شوري ،CEC بررسی، ظرف یت تبادل کات یونی در سه تکرار بر رو ي تیمارهاي مختلف انجام گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده از آزمایشهاي مختلف مشخص گردید UU آزمایش سه مح وري که با افزایش میزان نمک سولفات سدیم در هر دو نوع خاك چسبندگی خاك افزایش و زاویه اصطکاك داخلی کاهش می یابد.


کلمات کلیدي:

شوري، آب منفذي، پارامترهاي برشی، سه محوري، سولفات سدیم

نویسندگان :

احسان شهسواري ، نادر عباسی

 

اولین کنفرانس ملی عمران و توسعه ایران (1390)

 

برای دانلود به ادامه مطلب بروید



:: بازدید از این مطلب : 2725
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 شهریور 1395 | نظرات (0)

data-aos="flip-right"

ورود کاربران

خوش آمدید! لطفا وارد حساب خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده‌اید؟
حساب کاربری ندارید؟

فراموشی رمز عبور

نام کاربری یا ایمیل خود را وارد کنید

یا

ثبت نام کاربران

در چند ثانیه حساب کاربری خود را بسازید

قبلا ثبت نام کرده‌اید؟

نظرات کاربران

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید